Noorse les

We vinden dat je als buitenlander wel de taal moet spreken, of althans, een serieuze poging doen. Ik download de app Duolingo, leuk maar dat is het in het Engels naar het Noors. Vind ik toch lastig. Gelukkig vind ik een app die ook vanuit het Nederlands naar het Noors werkt. De app Mondly werkt hartstikke goed. Elke dag een les volgen, maar we missen de grammatica uitleg. Misschien toch maar eens kijken welke goede cursus we kunnen gaan volgen.

We vinden op Noorsonline een cursus die ons wel aanstaat. We volgen zelf thuis online de lessen, die we op eigen tempo kunnen maken. Na elke keer dat je huiswerk inlevert kun je een afspraak maken voor een Skype les voor de uitspraak en eventueel om je vragen te beantwoorden. Super, we hebben er zin in.

Na de vakantie beginnen we aan de eerste les. Leuk! We leveren ons huiswerk in en wachten met spanning af hoe we het gemaakt hebben. Ook hebben we daarna onze eerste Skypeles op dinsdag 6 juli. Het is een papegaaien les. Deze les gaat puur over de klanken van de letters. Het ging best goed zo voor de eerste keer. Helaas hebben ze hierna vakantie en gaan ze pas weer 12 september verder. We kunnen de lessen maken maar er wordt niets nagekeken en er zijn geen Skype lessen.

Getagd: / / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van koekjes.