Project Elektrische auto 🚗

De dichtstbijzijnde laadpaal is hier zo’n 9 kilometer vandaan. Van de week daar naar toe gereden, auto geparkeerd en een eind gewandeld met de honden. Kom ik terug na bijna 2 uur, heeft hij niks geladen. Jeetje mina, hoe kan dat nou weer?? Ik had wel een sms-je gekregen maar begreep dat niet helemaal. Ik dacht dat je dat krijgt als je begint met laden maar dat bleek dus niet het geval. Dit krijg je dus als de laadpaal stopt.

We hadden een aanbod gekregen van Jeremy om voor 1000 KR per maand, thuis te laden. We zouden dan tussen 9 en 16 uur thuis mogen laden. We dachten dat dit best veel geld zou zijn voor een paar keer per week laden dus we besluiten om het eerst even aan te zien. Prima..

Het afgelopen weekend heeft in het teken gestaan van het laden van de auto. We snapte niet waarom die laadpaal er steeds na een half uur er mee stopt. De oplaadkabel rammelde een beetje, er ligt een schroefje los in, en Bert denkt dat dit misschien kortsluiting geeft. De kabel is eigenlijk aan het eind van zijn latijn. Gelukkig zijn deze week op zondag de winkels open dus kopen we een nieuwe laadkabel. Voordat we naar de winkel gaan, zetten we mijn auto alvast bij de laadpaal neer. Maar ik kon nog maar 15 km rijden en de laadpaal ligt op 9 km. Omdat we met 2 auto’s waren durfde ik dit wel aan. Omdat het zo koud is, loopt de accu ook snel terug. Ik heb het net gehaald, bij de laadpaal aangekomen kon ik nog 3 km rijden. Dus dat was op het nippertje. 😶Meteen na de winkel terug naar de laadpaal om deze weer aan te sluiten. Wat denk je…..stopt hij er weer mee na 3 kwartier. Dit werkt dus voor geen meter.

We appen Jeremy en zeggen dat we toch gebruik willen maken van het thuis laden. Nu kan ik hem dagelijks (wat niet nodig is) aan de stroom zetten. Ik kan het ook goed in de gaten houden of hij wel laadt.

Al met al zijn we een week verder en had ik de auto bijna aangestoken 🧨🔥maar nu is het oké. Het blijkt ook nog eens dat het hoogstwaarschijnlijk veel goedkoper is dan bij een laadpaal.

O ja, toen ik de zomerbanden uit de auto aan het halen was, zat er ineens een kip in de auto. Gatver… hij liet zich bijna niet wegjagen. Nu weet ik wel dat ik nooit kippen wil, terwijl ik dat wel gedacht had. 😁 Ik ben er een beetje bang van.

Getagd: / / / /

3 gedachten over “Project Elektrische auto 🚗

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van koekjes.