Kerst/Oud en Nieuw met Stefanie en Sander 🎄🎅

Kerstavond 2022, Stefanie en Sander komen om 16.15 uur aan in Gardermoen. We verheugen ons er op dat ze komen. De reis verloopt spoedig en ze komen ook mooi op tijd aan in Gardermoen. We zijn blij om ze weer te zien 🥰. Om 18 uur zijn we thuis waar we eerst een rondleiding door het huis geven. De honden zijn door het dolle heen om de “kindjes” weer te zien 🤭. We hebben lekker gegeten en daarna nog wat cadeautjes uitgepakt. Dat was een verrassing voor Stefanie en Sander. Hier in Noorwegen is het een traditie om minstens 7 verschillende koekjes te maken/kopen voor kerst. Wij hadden er 7, een paar van mij zelf en een paar zelf gekocht 🍪🤭🤣.

Eerste kerstdag staat een trip naar Elin op het programma, om daar te gaan sleeën met de zoon, schoondochter en 2 kleinkinderen van Elin. Wat hebben we een schik gehad. Stefanie en Sander op de spark naar beneden. Dat was nog niet zo makkelijk als gedacht. Ze vlogen bijna tegen een paal aan 🤣. Er zijn geen ongelukken gebeurd dus we hebben er hard om gelachen en dat bij een tempartuur van -15 graden. Maar we waren zo goed aangekleed dat we het totaal niet koud hadden.

2e kerstdag doen we het rustig aan, we wandelen bij Kråkvika, dat is in Hov een klein bos langs het water waar je leuk kan wandelen.

De dinsdag moet Bert weer werken, wij rijden naar de Odnesberget om weer te genieten van het prachtige uitzicht. Het weer was fantastisch dus meteen profiteren van het mooie uitzicht, morgen zou het zomaar weer over kunnen zijn. Daarna rijden we nog naar Gjøvik om een stemsleutel voor de piano te kopen zodat Sander onze piano kan stemmen, dat vindt hij leuk. En wij zijn er blij mee, althans ik, Bert nog niet echt want die moet dan mijn gepingel weer aanhoren 🤭.

Woensdag gaat Sander met Bert mee met de vrachtwagen, hij maakt ook nog een paar leuke filmpjes van Bert in actie. Stefanie en ik doen we alleen wat boodschappen en ruimen sneeuw. Ook komt de trui voor Soof aan die Erna vanuit Nederland heeft opgestuurd. Een heerlijk warme trui met een Noors patroon 🤣. We sluiten de dag af met een wandeling langs het water.

Donderdag gaan we naar Hadeland Glassverk, helaas was er niet veel open, ook de glasblazers waren met vakantie. Toch een leuke dag gehad. Elin was ook mee.

Vrijdag zijn we wederom naar Gjøvik geweest en hebben de Fjellhall bekeken. Steeds als je daar binnen bent is het weer indrukwekkend om te zien hoe zo’n groot stadion in een berg gemaakt is. En dit allemaal voor de Olympische Winterspelen van 1994.

Oudejaarsdag zijn we eerst naar onze nieuwe camper wezen kijken. Ze waren beide enthousiast over hoe goed de camper er nog uit zag voor zijn leeftijd. Op weg er naar toe zagen we nog een eland, niet zo’n grote maar het was er één 😍👍.Daarna hadden we een verrassing geregeld voor Stefanie en Sander. Ze mochten mee met een echte slee met een paard ervoor. Ze waren zeer verrast en hebben erg genoten van de trip van een klein uur. Prachtig om te zien ook 🥰. ’s Avonds zijn we uitgenodigd bij Elin en Terje. We eten daar en spelen een spelletje. Heidi, een vriendin, en Emil, de zoon van Elin, waren er ook. Het was echt super gezellig en hebben flink gelachen. Een avond die ons nog lang zal bijblijven. 😘 Het was ook fijn dat we de honden mee mochten nemen, ik laat ze liever niet alleen met het vuurwerk. Soof was dit jaar ook erg bang, dat is ze nog nooit geweest, dus het was goed dat ze bij ons was. Helaas geen foto’s van deze avond.

Nieuwjaarsdag hebben we een roadtrip gemaakt richting Fagernes en nog wat verder. Het was een redelijk mooie dag dus dat leverde weer aardig wat foto’s op. Niet voor ons maar wel voor Stefanie en Sander. Het was deze dag wel koud dus we zijn niet veel uit de auto geweest 🤭.

Maandag hebben we een wandeling gemaakt bij Trevatten. Elin en Heidi gingen ook mee.

Dan is het alweer dinsdag en moeten we afscheid nemen. Ik ga eerst nog eerst 2 uurtjes naar school zodat Stefanie en Sander op hun gemak het koffer kunnen inpakken. Rond de middag rijden we naar Gardermoen en is het alweer tijd om afscheid te nemen. We kunnen terug kijken op een geweldige kerst, een nog leukere oud en nieuw en alles wat daar tussen zat. Tot de volgende keer 😘.

Een gedachte over “Kerst/Oud en Nieuw met Stefanie en Sander 🎄🎅

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van koekjes.