Pasen 2023 🥚🐣🐤

Klokslag 9.30 uur vertrekken we richting Røros. We hebben een extra lang weekend dus de hele familie is mee, inclusief Bumper. De eerste keer voor hem in de nieuwe camper. 😊🐈

We rijden een toeristische route waar nog heel veel sneeuw ligt. Veel mensen zijn hier nog aan het langlaufen. Bij ons ligt er ook nog sneeuw maar die is langzaamaan aan het verdwijnen.

Als we in Røros aankomen kunnen we de camperplaats waar we eigenlijk wilde staan niet vinden, dit komt ook door de vele sneeuw zodat de kleine weggetjes soms moeilijk te zien zijn. We komen uiteindelijk tegen het centrum aan op een camperplaats. Dit is eigenlijk nog beter omdat we van hier kunnen lopen naar het centrum. Omdat het witte donderdag is, is alles gesloten maar we lopen door het prachtige dorpje en zien genoeg om een aantal uren er door te brengen. Het dorpje staat op de Unesco Wereld Erfgoed lijst. Ook is dit het koudste stukje Noorwegen. Omdat het niet waaide viel het nu wel mee.

Tekst gaat verder onder de foto’s.

De volgende dag vertrekken we richting Trondheim. We zoeken nu een stukje Noorwegen waar wat minder sneeuw ligt. 🤣 Ook deze weg er naar toe is mooi, we spotten verschillende herten.

We belanden op een camperplaats op een soort van industrieterrein, niet veel bijzonders maar voor 2 nachten is het prima, en het is op fiets afstand van het centrum. We gaan meteen de fiets op om wat boodschappen te doen, de veestapel blijft in de camper deze keer. We fietsen ook nog naar het centrum om wat Labcachen te doen. Op deze manier zie je veel van het centrum. We zijn hier beide al eens vaker geweest maar je ziet dan net weer wat andere dingen.

De volgende dag gaan we met de veewagen achter de fiets weer richting het centrum. We fietsen dwars door het centrum en gaan ook nog op zoek naar de brandweerkazerne 👨‍🚒waar ik 15 jaar geleden heb geslapen. Deze brandweerkazerne zat toen midden in het centrum maar is inmiddels verhuisd. Het gebouw herken ik meteen, ondanks dat het nu een kunstgalerie is. Midden op het plein in het centrum zien we ineens een Nederlandse vlag bij een kraam wapperen. Het blijkt André te zijn die hier Nederlandse kaas verkoopt. We maken een praatje en kopen natuurlijk kaas 🧀 en heerlijke appelstroop. We drinken een biertje op het terras en genieten van het mooie zonnige weer.

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Zondag is het alweer tijd om onze reis te vervolgen. We rijden weer een mooie route maar vinden niet echt een geschikte camperplaats. De ene staat vol met smeltwater, de ander is gesloten en ga zo maar door. We belanden uiteindelijk bij een restaurant op een parkeerplaats waar ook een aantal camperplaatsen zijn. Ach ja…. het is goed voor 1 nacht. De meeste Noren hebben hun camper met pasen nogal uitbundig versierd met kuikens en kippen en weet ik wat nog al meer. Onze buurman vond 1 kip genoeg. Nou….dat vonden wij al teveel op een kermis lijken. 🤣🤣 En zo was het extra lange weekend alweer voorbij. Op naar de volgende trip.

Getagd: / / / / /

Een gedachte over “Pasen 2023 🥚🐣🐤

  1. Waren jullie geen sensatie in Noorwegen, een fiets en ook nog een “vee”kar erachter?
    Hopen volgende week ook zo’n mooie foto’s te kunnen maken. Hebben er zin in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van koekjes.