Catering verzorgen 🍽️

We (een aantal dames van het breicafé) hebben al een tijdje het idee om met een paar dames een tripje naar Nederland te maken, zodat ze kunnen kennismaken met Nederland en waar ik gewoond heb. Zouden ze echt alle 13 woningen langs willen gaan? Ik heb ze nog niet verteld dat ik al heel vaak verhuisd ben 🤭. Nu is het natuurlijk mijn taak om deze trip voor te bereiden, geen probleem, dat is een leuke bezigheid. Niet iedereen heeft zoveel geld dus er moet gespaard worden. Ook geen probleem, dat doen we met plezier.

Nu doet het zich voor dat we de catering kunnen verzorgen bij de autocross in Dokka. We zouden voor 70 mensen moeten koken en dat 2 dagen. Op zaterdag en zondag moeten de mensen eten die daar werken. Kunnen we dat??? We hebben allemaal geen ervaring maar we gaan om de tafel zitten om een plan te maken. Er is al een ander cateringbedrijf die de taak op zich wil nemen. We gaan onder die prijs zitten en we krijgen de opdracht. YES. 🤩. Bij het eerste overleg blijken er 2 dames niet zo goed met elkaar over weg te kunnen, drama alom. We (Elin en ik) krijgen ze beide weer zover dat we verder kunnen met het overleg.

We maken een menu voor 2 dagen, tja….daar heb ik me niet mee bemoeid omdat ik niet zo gek ben op de Noorse keuken. Ik vind alles goed als ik het niet hoef te eten 🤣. We kopen onze spullen in, overleggen nog een keer en zo gaan we het weekend van 27 en 28 april met goede zin tegemoet.

Helaas heeft 1 dame zich toch teruggetrokken, dus we zullen het met drieën moeten doen. 💪 Jammer aan de ene kant maar dat houdt ook in dat we meer geld per persoon overhouden. We krijgen namelijk 210 kr. per persoon die komt eten en aangezien er 2×70 personen komen eten dan kun je wel uittellen wat we krijgen.

We beginnen de zaterdag met de vlag buitenhangen, het is natuurlijk Koningsdag. Bert heeft de vlaggenstokhouder (is dat echt een Nederlands woord) opgehangen dus na 3 jaar hangt hier op 27 april ook de vlag uit 👑

We komen samen bij mij. We koken de rijst en bereiden de salade voor. Alles in de auto en op naar Dokka. De eerste dag hoeven we alleen de “gryte” op te warmen, dit is een soort van beef stroganoff. De rijst en de salade is al klaar. Ook is er brood met boter, ook dit was thuis al voorbereid door 1 van ons. De dressing is uit een fles en kan iedereen zelf pakken. Helaas was de helft van de rijst een beetje overkookt. We hebben te lang en te warm deze bewaard. We nemen dit mee voor een eventuele volgende keer. Emil, de zoon van Elin, kwam ook nog even helpen. Ik had voor iedereen een schort gekocht en de namen erop gezet. Ze waren allemaal verrast toen ze dat zagen. De mannen en een paar vrouwen hebben goed gegeten, alle borden zijn leeg. We kunnen met een tevreden blik terug kijken op de eerste dag. Op naar dag 2.

Op dag 2 staan Zweedse gehaktballetjes (je kent ze misschien van Ikea) op het menu met bruine saus, aardappelpuree (uit een zakje 🙄) en rode bessen saus/jam. Tja…..wat zal ik er van zeggen.
De balletjes hebben we thuis al gebakken, de bruine saus is al gemaakt, die hoeven we dus alleen nog maar op te warmen. We hebben nog wat brood en salade over dus die komt ook weer op de tafel te staan. Ik geloof toch dat we in Nederland hier niet mee weg waren gekomen, maar ja…..ik ben een buitenlander en pas me aan. O ja…we hadden ook nog chocoladecake gebakken, ook uit een pakje. Er was om 11 uur pauze, omdat ze tussen 11 en 12 uur niet racen omdat het dan kerktijd is. Niemand ging natuurlijk naar de kerk maar kwam koffie drinken met een stuk cake. Die werd al door iedereen goed bevonden. De maaltijd was om 13 uur en ook deze keer hadden we alles onder controle. Ik geloof dat we kunnen terug kijken op 2 geslaagde dagen. Althans voor Noorse begrippen. Ik vond het vooral gezellig en we hebben mooi wat verdiend voor onze trip naar Nederland.

Getagd: / / / /

4 gedachten over “Catering verzorgen 🍽️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van koekjes.