Bezoek uit Nederland 👩‍🦰🧑‍🦰

Op donderdag 30 mei om iets voor 18 uur komen ons Mia en Emiel aan op het vliegveld Gardermoen (Oslo). Bert was nog niet thuis dus ik was alleen even op en neer gereden.

Thuis aangekomen was Bert inmiddels ook thuis. Gezellig zitten kletsen en ik ben op tijd naar bed gegaan omdat ik de volgende dag nog moest werken.

Vrijdag stond het ontbijt al helemaal klaar toen ik thuis kwam van het werk. Rustig aangedaan, wat boodschappen gedaan, koffie met een chocoladebol gegeten en daarna naar Odnesberget gereden om te genieten van het prachtige uitzicht. Het weer was goed, heerlijke temperaturen. Mia en Emiel hadden de korte broeken niet bij, die hadden nu toch wel aangekund. We rijden naar Gjøvik om daar heerlijk op het terras wat te eten en te drinken, super gezellig en het weer was nog steeds goed, we wilde zelfs in de schaduw zitten anders was het te warm. Na het eten lopen een stukje van de Mjøspromenaden, dat is een mooi pad langs het grootste meer van Noorwegen, het Mjøsameer. We sluiten de dag af met gezellige praat thuis.

Zaterdag lopen we naar het Randsfjord en we genieten alle van de omgeving en de hondjes die daar even los kunnen lopen. Het wordt een wandeling van zo’n 3,5 km. Niet heel spectaculair maar heb ik nog steeds weinig lucht na een paar dagen koorts gehad te hebben. We zijn ’s middags uitgenodigd bij Elin om wafels te komen eten. Haar moeder, zus, zwager, zoon en een vriend waren er ook. Het was een kort bezoek maar wel super gezellig. Ons Mia was helemaal verbaasd dat ik al zo goed gesprekken kon voeren in het Noors 🤭. ‘S avonds BBQ-en we op de bålpanne, Emiel is de kok dus die neemt deze taak op zich. We stoken de bålpanne met hout en dat geeft het vlees een heerlijke smaak. We hebben dan ook heerlijk gegeten. Na het eten gaan we toch naar binnen omdat het afkoelt.

Zondag is het alweer zo ver dat ze zich klaar moeten maken voor het vertrek. Zo rond half 12 vertrekken we richting het vliegveld. We nemen afscheid en zwaaien nog een keer. Tot snel, het was super gezellig.

Getagd: / / /

2 gedachten over “Bezoek uit Nederland 👩‍🦰🧑‍🦰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van koekjes.