Een onverwacht telefoontje 🙄

Op maandagavond krijgt Bert een telefoontje van de huiseigenaar. Hij vraagt of wij het nog steeds naar onze zin hebben en komt dan met de mededeling dat hij volgend jaar zomer het huis wil verkopen. Wij moeten er maar eens over nadenken of wij het misschien willen kopen. Wij zullen dan het eerst recht hebben om te kopen. Bert schrikt daarvan en zegt dat we er over na zullen denken. Omdat Bert op dat moment niet thuis was en ik dan al op bed lig stuurt hij de volgende dag mij een appje met dit bericht. Ik ben dan op het werk en hij weet niet of hij mij kan bellen. Natuurlijk kan hij mij bellen, zeker met dit soort nieuws. Ik hoor het verhaal aan en kan wel janken. Dit hadden we nooit verwacht. Hij koopt 3 jaar geleden een huis als investering, dan verwacht je niet dat hij het na 4 jaar alweer zou willen verkopen. Toch?? 🤔

Shit, en nu?? We hebben natuurlijk nog een jaar, dat is al heel netjes want we hebben eigenlijk maar een opzegtermijn van 3 maanden. Wat zijn onze mogelijkheden??

We gaan meteen op zoek naar huizen op de Noorse Funda want het is geen optie om dit huis te kopen, we weten namelijk dat er veel onderhoud aan zit te komen, en dit gaat heel veel kosten, ook is het huis aan de grote kant. We zitten prima hoor maar het had ook best wat kleiner mogen zijn.

We komen er achter dat er maar 1 huis te huur is wat ook nog eens heel duur is en er staan nog 2 appartementen te huur waar geen huisdieren toegestaan zijn. Moeten we onze zoekopdracht uitbreiden naar verder gelegen plekken? Eigenlijk willen we dat niet omdat ik net gesolliciteerd heb op hetzelfde werk wat ik nu doe maar dan als vaste baan. Dan zit je meteen weer dat we beide zoveel reistijd/reiskosten moet maken. Mijn auto is in de winter ook niet geschikt om verder te rijden ivm de batterij capaciteit, dus dat betekend dat we ook weer een andere auto moeten aanschaffen. Dus voorlopig zoeken we hier in de buurt.

Misschien dan toch een huis kopen?? We kijken wat hier de mogelijkheden in zijn. Dat zal nog niet meevallen, zeker als ik nog geen vaste baan heb. Maar goed….we hebben nog de tijd. We weten wel dat we niet willen wachten tot volgend jaar zomer, zeker nu we weten dat het aanbod schaars is.

Bert stuurt een bericht naar de huiseigenaar dat we het huis niet willen kopen en dat we opzoek gaan naar iets anders. Een dag later ontvangen we een bericht terug met de mededeling dat hij er met zijn vader nog over gesproken heeft en dat hij toch niet gaat verkopen. Oke!?! 🙄

Wat is hier dan weer de reden van? We zijn ergens blij maar ook voelt het heel erg dubbel, waarom nu ineens niet meer? Is dat omdat wij het niet willen kopen en had hij daar op gehoopt?? Veel vragen waar we nu mee blijven zitten. We sturen hem een bericht met de vraag waarom hij toch niet gaat verkopen, we krijgen een vaag bericht terug over de rente die misschien zal veranderen. We snappen er niks van maar de “schrik” zit er toch wel in. Dus stel dat hij toch over een tijdje wil gaan verkopen dan moeten we binnen 3 maanden iets anders naar onze zin hebben, we willen niet, als het enigszins kan, verhuizen naar iets tijdelijks totdat er echt weer iets op ons pad komt. Dan hebben we namelijk niet de luxe dat er een verhuisbedrijf komt. Wat is wijsheid?? Het blijft ons bezig houden. Zijn we de laatste 2 1/2 jaar naïef geweest om te denken dat we hier wel 10 jaar zouden kunnen wonen?? Hadden we toch toen meteen iets moeten kopen?? Moeten we nu iets kopen of toch blijven huren?? Huren geeft weer minder zekerheid over hoelang we kunnen blijven wonen, kopen geeft weer meer “zorgen” over het onderhoud van de woning. En zo zijn we hele dagen aan het denken.

Ik noem 10 jaar omdat we dan met pensioen gaan, jeetje dat klinkt wel alsof we heel oud zijn. Dan zien we wel weer, misschien terug naar Nederland, misschien veel reizen met de camper en een klein huisje ergens in Noorwegen, wie zal het zeggen.

Iemand tips? Donaties? Sponsors? Alles is welkom 😊

Getagd: / / / /

Een gedachte over “Een onverwacht telefoontje 🙄

  1. Oh wat is dat schrikken geweest… wat is wijsheid ? Ik kan jullie niet raden 🫣maar snap dat je er mee bezig blijft 😉 veel succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van koekjes.