Afgelopen week

Deze week is er van alles gebeurd. Het nachtwerk van vorige week was Bert niet zo goed bevallen. Sowieso omdat de weg natuurlijk onbekend is en dan in de donker wordt het er ook niet beter op. De route was wel prima maar dat slapen overdag is hem niet goed bevallen. Dit komt natuurlijk ook wel omdat hij met een andere chauffeur in de vrachtwagen lag. Die had de kachel op 22 graden gezet, veel te warm om te slapen. Hij had hem al speciaal voor Bert lager gezet 🥵. Die chauffeur komt uit Litouwen en kan geen woord Noors en heel slecht Engels, dat is heel vermoeiend om dan een gesprek met iemand te hebben. Maar goed….met handen en voeten kom je een heel eind. Zaterdag zo rond 9 uur was hij weer thuis. Samen gegeten en toen maar weer naar bed.

Ze zijn schijnbaar blij met Bert want hij heeft een contract aangeboden gekregen bij AS Torpa Bilruter in Dokka. Dokka wordt niet zijn standplaats maar Alnabru. Dit ligt tegen Oslo aan. Waar we van de week naar het eerste huis zijn wezen kijken was in de buurt van Dokka. Mochten we ooit toch nog die kant op willen verhuizen dan kan hij nog in Dokka gaan werken. Dat eerste huis is inmiddels ook al verkocht. Het is een half jaar contract, dat is hier altijd, om daarna een vast contract te krijgen als het beide bevalt.

Gisteren en vandaag werd hij weer mee gevraagd om proef te rijden in Alnabru bij Schenker. De tijden zijn van 7 uur tot 17 uur. Echte ambtenaren tijden 😊. De eerste dag begint al goed…..hij wordt dus om 7 uur verwacht in Alnabru, de chauffeur heeft hem laten weten, toen Bert al onderweg was, dat ze pas later zouden kunnen beginnen omdat de nachtdienst ook vertraagd is. Om een lang verhaal kort te maken, Bert heeft 2 uur staan wachten voordat ze iets konden doen. De chauffeur kan wel goed Engels dus dat maakt het een stuk makkelijker.

Woensdag zijn wij voor mij op pad geweest om een auto te kopen. Als Bert straks de hele week werken is dan kan ik hier weinig of niks zonder auto. Het is een elektrische Volkswagen Up geworden. Ben benieuwd, maandag kan ik deze pas ophalen omdat we zelf naar de Noorse RDW moeten om hem over te laten schrijven, dit omdat we nog geen BankID hebben.

Over BankID gesproken….we hebben inmiddels een F-nummer. De bank vroeg een bewijs van de belastingdienst over ons D-nummer. Wij deze opgevraagd en op dat moment blijken we al een F-nummer te hebben. De volgende dag kregen we de officiele papieren thuis. Zo….weer een stap dichterbij het Noorse leven en bestaan. Het contract met de bank is getekend en nu is het wachten op een pasje en BankID. We zijn zeer benieuwd hoelang dit zal gaan duren. ☺

We hebben beide een Noors telefoonnummer, dit wordt veel gevraagd bij allerlei instanties. En beginnen beide met een SIM kaart met prepaidkaart. Dit kan later altijd nog omgezet worden naar een vast abonnement.

We zijn nu morgen al 5 weken in Noorwegen en hebben, achteraf gezien, al heel veel geregeld. Alles even kort op een rijtje:

  • D-nummer wat later is omgezet naar een F-nummer. (D-nummer is een tijdelijk nummer en F-nummer is je vaste persoonsnummer)
  • Beide een “nieuwe” auto incl. verzekering.
  • Beide een Noors telefoonnummer.
  • Een stalling voor de camper. (zie andere blog)
  • Bert heeft een baan.
  • Bijna een bankrekening met BankID. 😁😂

De dagen dat Bert werken is ben ik bezig met de huishoudelijke taken maar ik heb ook weer mijn oude hobby fotografie opgepakt. Ik doe mee aan een online Missie. We krijgen elke dag een opdracht om een foto te maken met thema. Leuk om te doen en ik leer er ook heel veel van. Dit is trouwens fotografie met je smartphone. Ook volg ik online een cursus fotografie. Ik heb een nieuwe camera, van Bert gekregen 😋🤣. Dus ik probeer elke dag wel weer iets nieuws uit. Vandaag waren het de kleurrijke druppels. Best goed gelukt, al zeg ik het zelf.

Getagd: / / / / / /

2 gedachten over “Afgelopen week

  1. Mooie auto Thea 👌 , fijn dat de blij zijn met Bert als werknemer. Het ziet er mooi wit uit allemaal. Nou jullie zijn goed bezig met alles wat jullie al geregeld hebben toppers 👊👊

  2. Bert en Thea, erg leuk om dit allemaal te lezen. Bert proficiat met je nieuwe baan,
    In ieder geval veel geluk in Noorwegen
    Enne veldig glade ferier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van koekjes.