YES!!! 🏠😁

We hebben op finn.no, dit is de Funda/Marktplaats van Noorwegen, een zoekopdracht opgeslagen van huur en koopwoningen in de buurt van Alnabru, waar Bert nu werkt, en Dokka waar Torpa Bilruter ook een vestiging heeft. Maandagavond krijgen we een melding dat er een nieuw huis op de site staat. De laptop stond toch aan dus meteen maar even kijken.

Het gaat om een vrijstaande huurwoning in Hov, zo’n 20 minuten van Dokka. Hov “kennen” we al omdat het allereerste huis waar we zijn wezen kijken ook in Hov was. Dat koophuis waar we geluk hadden dat de eigenaar er was en dat we ook meteen binnen mochten kijken.

Het is een groot huis maar de huurprijs is prima. In de provincie Innlandet zijn de huizen ook beduidend goedkoper dan waar we nu wonen. We wonen nu in de provincie Viken.

Toen we besloten om naar Noorwegen te gaan verhuizen hadden we het idee om in de buurt van Lillehammer iets te zoeken, omdat Bert toen bij Oslo een baan kreeg zijn we destijds daar iets in de buurt gaan zoeken.

Dit huis is 30 km van Gjøvik en een uurtje rijden van Lillehammer. Dus het staat ook nog eens in de regio waar we eigenlijk al wilde wonen.

Het heeft een nette keuken en een prachtige badkamer, 3 slaapkamers en boven en beneden een WC, dat laatste is hier niet zo vanzelf sprekend. Het is op loop afstand van de winkels. Een prachtig uitzicht en geen directe buren. Eigenlijk met 1 woord, Geweldig!!

Nu we 8 weken hier wonen, ben ik er wel achter gekomen dat ik niet achteraf wil wonen, zeker niet zolang ik geen werk heb. Dus in het centrum en toch vrij wonen is perfect.

We besluiten om meteen een bericht naar de verhuurder te sturen. Meteen daarna zeggen we tegen elkaar, we moeten er gewoon naar toe bellen. Een beller is sneller. 😁😉 We zijn de eerste die reageren, dat is al een goed teken. Zaterdag 8 januari is er een kijkdag van 12 tot 13 uur. We mogen dan gaan kijken.

Maandagavond tot zaterdag 12 uur is best een lange tijd. Jeetje wat kan wachten lang duren. Ook het slapen gaat weer iets minder goed. Maar uiteindelijk is het zaterdag. We vertrekken zo rond 9.45 uur, veel te vroeg maar het heeft gisteren veel gesneeuwd dus de wegen zijn niet allemaal even goed. Het is een uur en 3 kwartier rijden maar omdat ik de weg wist, dat dacht ik, reden we eerst nog de verkeerde kant op. Al met al waren we om 11.50 uur daar.

We worden hartelijk welkom geheten. Het huis is van een jonge man die nu in Oslo woont maar wel is opgegroeid in Hov. Zijn ouders zijn 30 jaar geleden uit Bosnië verhuisd naar Noorwegen. Hij is in Hov geboren. Zijn vader regelt veel omdat hij in de buurt woont. We bekijken het huis en zijn eigenlijk al meteen enthousiast. We willen nog niet te snel juichen omdat we weten dat er al meer mensen zijn geweest om het huis te bekijken.

We raken aan de praat en die vader zegt: Wie het eerst heeft gereageerd die heeft het eerste het recht om te huren. Wij dus helemaal blij omdat wij het zeker willen huren. 😍🥰😄

We komen overeen dat we per 12 februari gaan huren. Zij zouden per 1 februari kunnen maar omdat onze meubels uit Nederland moeten komen en we weten dat dit pas in februari kan, gaan we nu voor 12 februari. Bert moet nu nog even op zijn werk kijken wanneer hij in Dokka kan gaan beginnen. 14 februari of 1 maart. We verhuizen dan ook pas echt als Bert daar zijn werk heeft.

We hoeven er eigenlijk niets aan te doen want ze hebben het hele huis, waar nodig, opgeknapt. Ze gaan nog lampen hangen (dat is fijn want we hebben bijna alle lampen in Rijkevoort laten hangen), elektra aanleggen onder de overkapping, de master bedroom wordt nog afgewerkt met mooie houten panelen en een nieuw plafond.

Een mailtje is al verstuurd naar Jacobs Verhuizingen, hun kennende hebben we daar snel antwoord op. Bert gaat maandag op zijn werk vragen wanneer hij kan wisselen. Dan gaan we bekijken wanneer we echt gaan verhuizen en kunnen we hier de huur opzeggen. We hebben 2 weken opzegtermijn dus dat komt goed.

We zijn er zo blij mee!! Niet meer op onze tenen lopen, letterlijk en figuurlijk, hier. Het is hier echt prachtig en we wonen hier echt heel leuk maar…..voor mij toch te afgelegen. Ook vind ik het lastig dat ik denk dat onze honden of wij iemand tot last zijn. Dit zit in mijn hoofd en ik denk niet in dat van iemand anders. Altijd maar bezig zijn om niemand tot last te zijn, dat is best vermoeiend.

Zo meteen dus weer helemaal op ons zelf. We huren het huis van super lieve mensen die nu al helemaal gek zijn van onze honden. Misschien kunnen ze nog eens op onze honden passen als we een paar dagen naar Nederland willen 😉

Hier onder volgen een aantal foto’s van ons nieuwe huis. 😁

Ook heb ik zelf nog een paar foto’s gemaakt.

Getagd: / / / /

15 gedachten over “YES!!! 🏠😁

 1. Bert en Thea,
  Erg leuk om jullie enthousiaste verhalen te lezen. Het ziet er allemaal prachtig uit!

  Veel geluk samen.
  Groetjes uit Sint Anthonis

 2. Wat leuk! Proficiat met jullie nieuwe woning, ziet er goed uit. Wat fijn dat jullie dit gevonden hebben 🍾☕️👍🏻

  1. Hoi Thea en Bert,

   Hartelijk gefeliciteerd met jullie prachtige nieuwe woning.
   Ik hoop dat jullie hier een fijne tijd mogen doorbrengen.
   Veel woonplezier.
   Ik kom gauw een keertje kijken haha.

   Liefs Dineke.

 3. Wat een mooi huis. Dat moet helemaal goed komen. En met huren ook niks te verliezen.
  De keuken lijkt op die van Rijkevoort. Dus koken is gewoon hetzelfde haha. ;)))

 4. Ohh wat fijn voor jullie, kunnen jullie weer afstrepen van het lijstje!
  Wat een mooi huis zeg , ik vind alles mooi daar niet normaal 👌 alleen koud brrrr haha . Ik hoop dat alles mee blijft zitten en stuur natuurlijk tegen die tijd het nieuwe adres ff haha .
  Veel succes met de dingetjes die jullie nog moeten regelen dikke knuffel vanuit Eindhoven 🤗

  1. Mooi huis Thea en Bert. Fijn dat je nog kan huren, dan kan je nog altijd op je gemak zoeken naar een koopwoning. Gefeliciteerd en veel succes met de verhuizing.

 5. Wat een mooi groot huis. En alles is zo licht. Super. daar kunnen jullie samen verstoppertje spelen 🙂
  Fijn dat het allemaal zo voorspoedig gaat. En jullie nieuwe adres wil ik t.z.t. ook heel graag.
  Groetjes uit een zonnig en fris Ravenstein.

 6. Ik had al even niets meer gelezen maar ben weer helemaal bij 🙂
  Wat een avontuur en wat fijn dat Bert werk heeft gevonden en jullie een fantastische plek hebben om te wonen.
  Succes met de verhuisvoorbereidingen, hopelijk wordt het een fijn thuis.

 7. Wat fijn dat het jullie gelukt is. Zo snel iets naar jullie zin te vinden. En wat is het daar mooi met die sneeuw. Beetje jaloers 😉maar misschien zijn jullie die sneeuw al zat. Succes met verhuizen gr van ons

 8. Hallo Thea en Bert.
  hier post uit Nijmegen.
  Vandaag las ik over jullie in de Gelderlander.
  Ik wist al wel dat jullie verhuisd waren naar Noorwegen, maar
  nu kan ik jullie opzoeken !
  Wat een avontuur gaan jullie aan, klasse.
  Hartelijke groet, oud collega HS Expresse,
  bekend bij Bert.

 9. Hee Thea , nu even goed de tijd genomen om je blog te lezen, wat fijn dat het het jullie goed gaat daar in Noorwegen,
  Leuk artikel bij ons in de krant, hopelijk bevalt het op jullie nieuwe plek, het huis ziet er leuk uit.
  Hopelijk lukt het jou dadelijk ook om een baan te vinden maar komt vast goed.
  Je kan er in ieder geval heerlijk wandelen met je honden…

  Groetjes,
  Leo en Miny Blom

 10. Thea en Bert,
  Wat leuk, een fantastisch huis. Lijkt me ook leuker dan achteraf wonen.
  Hopelijk kunnen jullie gauw verhuizen.
  Groetjes Dinie Megens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van koekjes.