Er gebeurd weinig

De laatste tijd gebeurd er eigenlijk niet zo veel. Het is voor mij vooral wachten totdat we de sleutel krijgen van ons nieuwe huis. 🏠 Bert houdt zich bezig met zijn werk.

We hebben inmiddels een huisarts, deze krijg je hier toegewezen. Hopelijk hoeven we er niet naar toe. Maar wel goed dat we er 1 hebben, indien nodig. Ook ben ik opgeroepen voor het borstonderzoek. Ook fijn om te weten dat dit hier ook gewoon allemaal blijft doorgaan. In Nederland heb ik dit 1x gehad en ik fietste toen naar de bus. Hier moet ik 50 km rijden. 🤭😁 Wat een verschil maar ja…. verschil moet er zijn. 😉

Maandag ben ik voor de 1e keer naar de kapper geweest. Heel gezellige vrouw die mij geholpen heeft. Totdat ik moest betalen. 😱 Ik moest maar liefst 1800 kr. betalen. Dat is zo’n 180 euro. Ik moet wel zeggen dat ik ruim 2 1/2 uur in de stoel heb gezeten, het is geverfd met high en low lights en het is geknipt. Dit zijn schijnbaar hele normale prijzen. Gelukkig dat Bert niet naar de kapper hoeft. 🤭 Bij het afrekenen werkte mijn Nederlandse pas niet en op mijn Noorse pas stond niet genoeg op. Shit 💩, het zweet brak me uit. Gelukkig was zij zo aardig dat ze het zelf betaalde en dat we via Vipps, tikkie, het mochten betalen. Bert heeft meteen nadat hij thuis kwam het betaald. Voelde me wel heel vervelend. Weer een ervaring rijker.

Afgelopen week heb ik me vooral bezig gehouden met het oriënteren van gordijnen. We hebben van Nathalie, onze Noorse les juf, veel goede tips gekregen in welke winkel we wat kunnen kopen. Ik heb inmiddels weer veel nieuws ontdekt. De gordijnen zijn deze week in de aanbieding dus moeten we beslissen wat we willen. Moeten, moeten….het is toch 40% korting. Is toch de moeite.

Zaterdag zijn we in ons nieuwe huis geweest om de ramen op te meten en om te kijken of we de veranda kunnen afzetten voor de honden. Ze zijn er nog druk in bezig om het op te knappen. Er hangen al wat lampen, niet bepaald onze smaak maar we kijken wel. Er hangt tenminste iets.
Het was weer leuk om daar te zijn. We kregen ook al een sleutel zodat we altijd konden komen kijken. De vader van Ejdin was er nu om ons binnen te laten. Ik denk niet dat we veel vaker zullen gaan kijken want het is toch een kleine 2 uur rijden.

Daarna zijn we in Gjøvik geweest om de gordijnen te kopen. Het was de laatste dag van de aanbieding. Dus dit hebben we al mooi binnen. Overal, op 2 ramen en 2 deuren na, hangen er luxaflex. Prima maar we willen er graag nog overgordijnen hangen.

Zondag hebben we weer ons huiswerk gemaakt, want maandagavond weer een zoom les. We hebben ook een mailtje geweest van een reporter van De Gelderlander. We hebben ons een half jaar geleden aangemeld na een oproep voor de rubriek Het roer om. Nooit meer aan gedacht totdat we in het weekend een mailtje kregen. Leuk!! 😁👍

Woensdagavond hebben we een Google meeting, waar we geïnterviewd worden. We moeten zelf voor mooie foto’s zorgen. Of het ook echt in de krant komt weten we natuurlijk niet. Misschien is ons verhaal wel helemaal niet spannend of leuk genoeg. We zullen het zien. Wordt vervolgd.

Getagd: / / / /

7 gedachten over “Er gebeurd weinig

 1. Als je haar maar goed zit, is wel belangrijk natuurlijk. En het zit goed!!! Mooi Thea !!!! Maar inderdaad een flink bedrag.

 2. Ondanks het feit dat jij schrijft dat er maar weinig gebeurt, is het toch altijd weer een feestje om te lezen wat er dan allemaal (niet) gebeurt.
  Moet wel zeggen dat ik schrok van de prijs van de kapper. Jeetje, daar kun je veel leuke dingen van doen. Maar van de andere kant: het ziet er wel heel mooi uit.
  En wat een leuk bad staat er in jullie nieuwe huis! En in de woonkamer, dat witte ding in de hoek, is dat een houtkachel?

 3. Hallo Thea, naar aanleiding van je leuk krantenberichtje ben ik je verhalen gaan lezen. Wel heel bijzonder. Leuk om allemaal te lezen. Heel veel succes.
  Groetjes Kitty

 4. Leuk Thea om jullie zo te volgen, gister in de krant gelezen! Prachtig daar, lekker genieten van al Het moois om jullie heen.
  Succes met de verhuizing en ik blijf jullie nu volgen 😘

  Groetjes Ludwien

 5. Jullie hebben de krant gehaald, Thea. Leuk artikel en een leuke foto.
  Leuk om te zien dat het jullie goed vergaat daar in Noorwegen.
  Een mooi huurhuis met prachtig uitzicht, dat worden lange zomeravonden op de veranda.
  Succes met de voorbereidingen van de verhuizing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van koekjes.