Bezoek uit Nederland 💓

27 april krijgen we voor de eerste keer bezoek uit Nederland. Ons Mia, ons Hannie en Gerard. We kijken er al enige weken naar uit. Natuurlijk om hun weer te zien maar ook om hier alles aan hun te laten zien. Waar we wonen, hoe we boodschappen doen, waar we gaan wandelen, kennis maken met mijn nieuwe vriendinnen etc.

Ze vliegen al om 7.00 uur dus ze zijn mooi op tijd in Hov. Bert hoeft deze week pas na de middag te beginnen dus ook hij is thuis om ze te verwelkomen. Ook Loesje 🐶 van ons Mia is erbij. Voor de eerste keer mee in het vliegtuig, dat was hartstikke goed gegaan. Gelukkig.

We maken eerst een rondje door het huis en wijs waar hun slaapkamer is. De spullen worden op de slaapkamers gezet en gaan daarna lunchen. Na de lunch moet Bert gaan werken en relaxen wij. De eerste dag wandelen we wat door het dorp maar verder doen we niet veel als heel veel bijkletsen. 😉 Ik heb voor deze dag nasi gemaakt die door iedereen smakelijk wordt opgegeten. Ook hebben ze vandaag nog de piano gebracht dus we zijn weer compleet. 😀🎹

De gasten hebben goed geslapen in het nieuwe bed. 👍 Na de middag maken we een mooie wandeling door Hov. Loesje gaat voor de eerste keer los. Dat gaat hartstikke goed, ze volgt Flex en Soof en luistert goed als ons Mia haar roept. Mia kookt vandaag, heerlijke wortelstamp met gehaktbal.

Vrijdag maak ik wafels, vaffel zoals deze hier bekend staan. Iedereen vindt ze heerlijk. Na de middag gaan we naar Gjøvik, naar het Streetfoodfestival. Zo’n 15 wagens 🚐 met uiteenlopende gerechten. Het ruikt allemaal heerlijk maar we kiezen voor Grieks en Thais. Op weg naar huis rijden we nog even naar het water om een korte wandeling te maken.

Zaterdag staat er een korte wandeling op het programma bij Elin. We rijden om 11 uur naar haar toe, dat is echt in de middle of nowhere. Heidi is er ook en we lopen met z’n 7 naar de top om te genieten van een prachtig uitzicht. ’s Avonds genieten we van mijn heerlijke Tjap Tjoy 😀.

Zondag wordt een rustdag. Hannie en Gerard gaan wel een lange wandeling maken. Gelukkig dat ze de wandelapp nog even geïnstalleerd hadden zodat ze makkelijk de weg konden vinden. Ons Mia, Bert en ik gaan een korte wandeling in Hov maken. Ook zien we nog een optocht met de fanfare, dit omdat het 1 mei is. Hier in Noorwegen is dat nog een vrije dag, helaas viel het dit jaar op een zondag. We maken het ons makkelijk en halen bij Fønix een maaltijd. 🍔

Maandag staat in het teken van de avondwandeling, die speciaal gekozen is omdat mijn zussen hier zijn. Overdag rijden we eerst naar een prachtig uitkijkpunt om te genieten van het geweldige uitzicht. Daarna rijden we door naar het Landsmuseum in Dokka. Het is een soort van openluchtmuseum. Leuk om een keer gezien te hebben. We moeten al om 17.30 uur klaar zijn om te wandelen dus we eten vroeg, heerlijk zelfgemaakte erwtensoep . We verzamelen om 17.30 uur op de parkeerplaats om daarna met 4 auto’s richting Horn te rijden. Daar staan ook nog mensen te wachten die mee gaan met de wandeling. We zijn uiteindelijk met 19 mensen 🚶‍♂️ en 4 honden 🐶. Het wordt een prachtige wandeling met een adembenemend uitzicht. ⛰️ Op de terugweg struikel ik nog over een steen en val met mijn knie op een boomwortel. Een kleine aardschok met 1 op de schaal van Richter 😉😂. Gelukkig valt het mee en kan ik de wandeling voortzetten.

Dinsdag moet Bert weer werken en gaan wij naar Jevnaker, naar het Kistefosmuseum. Een prachtig sculpturenpark met 49 kunstwerken. Het is prachtig weer om heerlijk de hele middag buiten te zijn. De kunstwerken zijn zeer uiteenlopend maar allemaal indrukwekkend. The Twist is een gebouw/brug over het water met ook nog kunstwerken, de honden mogen daar niet naar binnen dus ons Mia en ik lopen met de honden helemaal om naar de andere kant zodat we daar ons Hannie en Gerard weer treffen. Gerard zegt meteen dat we ook naar binnen moeten omdat het heel apart is. Ook moeten we naar de wc gaan. Zij passen even op de honden zodat wij naar binnen kunnen en inderdaad het was er prachtig. Op de WC zijn er bewegende beelden van een mond en oog. Heel vreemd om naar de wc te gaan met een pratende mond naast je 😂😉.

Het werd een prachtige dag in een schitterend park. Veel mooier dan we verwacht hadden. Onderweg naar huis treffen we Bert nog op een parkeerplaats. Hij is een uurtje later dan ons thuis en eten we heerlijke aardappels uit de oven, zalm en sla. Het was een top dag.

Woensdag hebben we een wandeling gemaakt met Elin, Heidi en de neef van Elin uit België. Het is een verrassing voor hem dat er mensen mee gaan wandelen die Nederlands/Vlaams met hem kunnen praten. Het was een super leuke wandeling en we hebben veel gelachen met Allan. Hoogstwaarschijnlijk gaat hij ook naar Noorwegen verhuizen. Hij is erg trots dat hij half Noors is, alleen is hij niet 2 talig opgevoed. Dus alles gaat nu op zijn Engels.

Het was een prachtige wandeling met weer hele mooie uitzichten. Voor het laatste avondmaal kookt ons Mia heerlijk pasta. De avond kletsen we nog wat en gaan vroeg naar bed. Iedereen is moe 😔.

Donderdag is het alweer tijd om afscheid te nemen. We rijden zo rond 11.30 uur hier weg om eerst nog bij ons oude huis te gaan kijken. Dat was wel leuk om weer te zien. We mochten zelfs even binnen kijken. Daarna door naar het vliegveld om echt afscheid te nemen. 😢 Ik merk al dat de tranen de hele dag al hoog zitten dus het kon niet uitblijven dat die tranen dan ook kwamen. De rest van de dag was dan ook niet meer heel gezellig. Maar…. we zien elkaar weer in de zomer.

Het was een super leuke, gezellige week geweest. Wij vonden het erg leuk om ze weer te zien, om hier alles te laten zien en zelfs al kennis te laten maken met nieuwe vrienden.

Getagd: / / /

5 gedachten over “Bezoek uit Nederland 💓

 1. Mooi dat jullie het zo fijn samen hadden, dan is afscheid nemen altijd weer pijnlijk. Maar gelukkig zien jullie elkaar van de zomer weer 🥰🫶

   1. Wat super voor jullie dat je familie er was. En wat is het daar toch prachtig. Elke keer geweldig om te zien.
    Wat leuk dat jullie al vrienden hebben maar ik had ook niet anders verwacht.
    Nu weer naar het “gewone “ leven, echter het is zo zomer en dan zie je ze weer.

    XXX

 2. Wat leuk Thea om je familie op bezoek te hebben. En de mooie foto’s van jullie fijne en gezellige week samen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van koekjes.