Uitstapje naar de waterval Torafossen🚗

We hoorde dat er op een klein uurtje rijden een mooie waterval zou zijn dus op een mooie zonnige zondag vertrekken we richting Torpa, een stukje boven Dokka.

Het is een warme dag en het is een stevige wandeling. Maar dat mag de pret niet drukken. Het pad brengt ons bij een bijzondere brug, de Skolmen Bro 🌉 . Deze is oorspronkelijk gebouwd in 1867, opgeblazen in 1940 en is pas vrij recent in 2020 weer gereconstrueerd aan de hand van 2 oude foto’s.

We lopen de brug over en komen uit bij een parkeerplaats o dat wisten we niet. We hebben de auto helemaal aan de andere kant staan. Zo’n 5 kilometer verderop. Dus van deze parkeerplaats is het maar een korte weg naar de brug en een stuk dichterbij van waaruit je de steile weg naar de waterval loopt. Dus weer een leer voor de volgende keer. 😁 De laatste 100 meter naar de waterval is best pittig, het is er smal, nat dus glibberig en je kan bijna niet aan de kant als er tegenliggers aankomen. Maar het is ons gelukt, zelfs met de honden. Ook zagen we nog een auto, die lang geleden in de ravijn is gestort, liggen. Heel bizar.

Als we er eenmaal zijn is het een mooi stil plekje. Je hoort alleen het water van de waterval. 🧘Op de terugweg hebben we de toeristische route gereden zodat we met de ferry terug naar de overkant van het Randsfjord konden. Leuke bijkomstigheid is dat de kleine ferry’s gratis zijn. Tja….we blijven toch echte Nederlanders 😂.

Getagd: / / / /

Een gedachte over “Uitstapje naar de waterval Torafossen🚗

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van koekjes.