Bezoek uit Nederland 👩‍🦰

Sonja komt naar ons voor een weekje. Ze is met de trein naar Eemshaven gegaan, daar op de boot naar Kristiansand, van daaruit met de bus naar Oslo om vandaaruit met de trein naar Gjøvik te gaan. Een hele onderneming van ruim 24 uur. Maar het was een mooie reis. Ik haal haar op 16 september om 18 uur op, op het station van Gjøvik. Ondanks dat het een vermoeiende reis was gaan we toch de volgende dag naar Oslo. Dit omdat Bert dan op de honden kan passen.

Het wordt een leuke dag, we parkeren de auto bij Holmenkollen, daar kan je gratis parkeren en ben je met de metro in zo’n 20 minuten midden in de stad. We huren zo af en toe een elektrisch stepje zodat we niet alles hoeven te lopen, echt ideaal, in het begin even wennen maar later scheurden we dwars door de stad.

We gaan naar het Akershus Festning, we lunchen in de Mathallen en gaan naar het Vigelandspark, waar we natuurlijk Sinnataggen moeten zien. Het bekendste beeldje uit het park. Moe maar voldaan komen we rond 20.30 uur weer thuis.

Op zondag staat de Odnesberg op het programma, hier moet je naar toe als het mooi helder weer is, want dan heb je het beste uitzicht. Dit is een vaste plek waar we met het bezoek naar toe gaan. Is een klein half uurtje rijden.

Ook gaan we naar Hadeland Glassverk. De bekendste glasfabriek van Noorwegen. Altijd leuk om te zien hoe de echte vakmensen het glas blazen. Daarna wilde we nog naar Kistefos maar dat was gesloten op maandag 😶 en dat hadden we niet eerst bekeken. Dan maar weer terug naar huis.

Dinsdag is altijd de dag dat ik naar het Strikkekafe ga, dus ook vandaag. We blijven maar een uurtje, het is maar dat Sonja even gezien heeft wat het precies is. In de middag gaan we naar Elin op visite omdat het vandaag haar verjaardag is. Dat was gezellig!!

We gaan toch nog een poging wagen om naar Kistefos te gaan, dit is zo’n mooi museum, daar moet je geweest zijn. 😃👍We rijden daarna nog even door naar Hønefoss omdat daar een mooie waterval is. We gaan in het park zitten om te genieten van het mooie weer en de prachtige waterval.

Getagd: / / / /

Een gedachte over “Bezoek uit Nederland 👩‍🦰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van koekjes.