Nieuwe baan 🎉

Via Pinatikan, die ik ken van de Noorse les, hoor ik dat ze een inval schoonmaker zoeken bij Hovlitunet, dat is het verzorgingshuis hier in het dorp. Ze geeft mijn telefoonnummer door aan de manager van de schoonmaak en op maandag 7 augustus hoor ik dat ik dinsdag 8 augustus kan komen inwerken. Oke, prima, jammer dat dit net samenvalt met het bezoek van ons Hannie en Gerard, maar ja….het is niet anders.

Om 7 uur moet ik beginnen, het regent gigantisch, hier later over meer. Ik loop de eerste dag mee met Marita, zij is de voorwerkster. Ze legt me kort en niet zo krachtig uit wat ik moet doen. Moeilijk is het niet maar het gebouw is net een doolhof, dus dat wordt de grootste uitdaging. Ik moet zelf veel vragen want ze is niet heel spraakzaam. Ik kijk gewoon goed naar wat zij doet en ik doe het maar na. Na 2 dagen zijn ze zo tevreden dat ik een contract krijg aangeboden. Als invalkracht maar dat vind ik geen probleem.

Ik heb altijd gezegd dat ik niet ga schoonmaken, niet omdat ik dit te “min” vindt of zo maar gewoon omdat ik daar geen zin in heb. Nu werk ik in het verzorgingshuis en vindt het eigenlijk best leuk. Ik maak een praatje met de bewoners en het werk is makkelijk en op een rustig tempo, want toen ik vroeg hoelang ik krijg om een kamer te poetsen, keek ze me aan of ze water zag branden. In Nederland had ik dat weleens gehoord dat ze maar een bepaald aantal minuten krijgen voor een kamer maar hier kennen ze dat niet, je neemt de tijd die je denkt nodig te hebben. 👍 De rest van de week werk ik van 7.00 uur tot ongeveer 14.00 uur.

Getagd: / / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van koekjes.