De dagelijkse bezigheden

Onze dagen zijn steeds anders. We wandelen, relaxen, huishoudelijke taken (ja, het is geen vakantie)😉, boodschappen doen, bankrekening openen, solliciteren, naar de NAV.

Op woensdag rijden we naar Årnes naar de NAV, dat is een soort van UWV/arbeidsbureau. We moeten ons daar inschrijven als werkzoekende, dit is nodig voor de belastingdienst om onze inschrijving te versnellen. Dus dan maar ons inschrijven….maar dat gaat zo maar niet, want daar heb je een BankID voor nodig en dat krijgen we pas als in ingeschreven staan als inwoners van Noorwegen. Ja…wie was er eerder, de kip of het ei.

Maar de medewerkster is zo aardig om ons te helpen en we krijgen zomaar een D-nummer van haar. Wauw dat is meer dan verwacht. Nu kunnen we al iets meer, tenminste dat hopen we. 👍 Maar inschrijven dat gaat nog steeds niet, we moeten dit doen via een medewerkster, blijkt later. De meeste kantoren van de NAV zijn alleen open op woensdag van 12 tot 14 uur. Op vrijdag rijden we maar naar Lillestrøm omdat daar het kantoor de hele dag open is. Ook daar worden we geholpen door een aardige dame. Ze kan ons inschrijven en we krijgen daar ook een bewijs van. Inloggen dat gaat nog niet want…..daar heb je een BankID voor nodig en dat krijgen we ………. Maar goed, onze inschrijving is voor nu het belangrijkste.

Boodschappen doen is ook zo’n dingetje. Naar de supermarkt duurt een eeuwigheid. We lopen door alle gangen om te kijken wat er is en wat het kost. Lang leve Google Translate 🤣.

We zijn ook al voor een goede winterjas wezen kijken, jas paste perfect maar het prijskaartje niet echt. Jezus mina. Voor 2 werklozen is het een vermogen, dus we laten deze voor nu toch nog maar even hangen. 😁

Bij de telefoonwinkel hebben we een prepaid simkaartje gekocht zodat we alvast een Noors telefoonnummer hebben, we merken ook dat er soms niet wordt opgenomen als je met een buitenlands nummer belt. Tja, als ik in Nederland een buitenlands nummer zag dan nam ik ook niet op dus dat is te begrijpen. Dit telefoonnummer kunnen we later eventueel nog omzetten naar een abonnement. Maar dat kan pas als we een BankID hebben en dan krijgen we pas…….

Bert heeft inmiddels al verschillende sollicitaties weg gedaan. Afwachten maar weer. We moeten nog een beetje wennen aan de Zuid-Europese mentaliteit, o nee, we zitten in het noorden van Europa. Nou, hier zijn ze dus hetzelfde als in het zuiden. mañana mañana

O ja, we hebben al onze eigen brievenbus. Je naam moet hier op de brievenbus staan, zo niet dan kan er post retour gaan. Dit hebben we kunnen regelen met Lize. 👍💪

Getagd: / / / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van koekjes.