Kerststol maken

Vandaag eerst naar de winkel geweest, dat betekend eerst je auto uitgraven. Haha, maar dat was toch redelijk snel gedaan. Goede workout zo in de ochtend. Boodschappen doen dat blijft een hele onderneming. Meestal ben ik minstens 45 minuten in de winkel aan het ronddolen. Ik moet ook elke keer wel iets vragen waar een product ligt. Ze kent me al, denk ik. 😁

Vandaag stond ook in het teken van een kerststol met amandelspijs maken. Via Toine’s Kitchen heb ik het recept. Toine is een Nederlander die in Amerika woont en typische Nederlandse recepten online zet.

Alle ingrediënten heb ik aan kunnen komen, dat is al een goed begin.

Ik begin met de amandelspijs. Dat is een makkie. Binnen 10 minuten ligt dit al in de koelkast. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik amandelmeel gebruikt heb en niet eerst amandelen heb vermalen. Maar toch….😉

In het brood deeg gaan rozijnen, gekonfijte vruchten en noten. De noten hak ik met mijn keukenmachine, tenminste dat dacht ik. Nou dat viel nog niet mee. Het was met een staafmixer makkelijker geweest maar ja….die heb hier niet. Dan zeggen wij: Die ligt in Velp. (daar staat de container met onze huisraad)

Het deeg ging nu een stuk beter dan met de worstenbroodjes. Alles verliep zoals het zo moeten. Dat denk ik tenminste, want ik heb nog nooit een kerststol gemaakt. 🤣

Het kost wel wat tijd maar dan heb je ook wat. De kerststol kwam heel goed uit de oven, het zag er prachtig uit. Nu even afkoelen en dan proeven. Bert was inmiddels ook thuis dus we proeven beide een stukje. Heerlijk, al zeg ik het zelf. Echt heerlijk. Eigenlijk moet er nog poedersuiker op maar die had ik niet meer. Ook niet meer erop gedaan want het was zo al heel erg lekker. Nu maar weer bedenken wat het volgende project gaat worden. 🤔

Getagd: / / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van koekjes.