Pinksterweekend 🚐

Bert heeft een Mega geocache event gevonden, dat wordt gehouden in het pinksterweekend in Horten. Dus we hebben een doel om weer te vertrekken. Bert zijn vrachtwagen moet naar de garage op vrijdag dus hij is al mooi vrij. We vertrekken zo rond 10 uur en rijden richting Horten waar we voor 2 dagen een camping gereserveerd hebben. Onderweg lunchen we nog op een parkeerplaats. Het is prachtig weer dus dat geluk hebben we. 🌞

Als we op de camping aankomen weten ze niet van onze reservering af, die ik via de website heb gemaakt, ik heb zelfs een bevestiging die ik kan laten zien. Helaas, de camping is vol. De eigenaar wordt gebeld en hij maakt voor ons een uitzondering en we mogen tussen 2 hutjes staan. Voor ons geen probleem omdat we toch veel weg zullen zijn. Fijn dat dit toch nog geregeld kon worden. 👍

De zelfde avond fietsen we naar een groot park in Horten waar de Meet & Greet zal zijn voor het Mega Event. Het is er best druk en we horen dan ook verschillende talen. De mensen komen hier van heinde en verre op af. Voor ons onvoorstelbaar, maar ja…. Het is wel gezellig we maken nog een praatje met een paar Nederlanders en fietsen daarna nog naar wat geocaches, o.a. naar een duikboot. Leuke route gefietst om tegen 22 uur weer terug op de camping te zijn.

De volgende dag is het echte event. We fietsen daar naar toe en bezoeken wat standjes en lopen wat rond. Heel bijzonder is het niet en we besluiten om de vele labcaches te doen die daar in de buurt liggen. We fietsen ruim 20 kilometer om daarna weer terug op het event uit te komen. We doen nog een paar grappige spelletjes en hebben dan genoeg gezien. Op de camping vragen we of we een extra nacht kunnen blijven omdat het hier erg mooi is, zeker ook om te fietsen. Gelukkig is dat geen probleem.

Zondag fietsen we daar nog verschillende kilometers en vinden de overgebleven labcaches. De honden in de veewagen, ze hebben het weer geweldig goed gedaan. Soms even los omdat we met de kar ergens niet door konden. Dus het was een route met obstakels. 🤭🤣 We eindigen op het terras met een pilsje.

Het is alweer maandag en weer tijd om richting huis te gaan. In de haven van Oslo ligt het grootste vliegdekschip van de wereld en ik zou dat graag willen zien dus onze route loopt via Oslo. Op internet had ik gevonden waar het voor anker zou liggen. We rijden naar Oslo en bij een bushalte zien we een aantal mensen staan te kijken naar het water, snel parkeren we de camper, half op de stoep en half op de bushalte. We nemen de verrekijker mee en zien het gigantische schip.

USS Gerald R Ford:

337 m lang

41 m breed (waterlijn)

78 m breed (vliegdek)

76 m hoog

25 dekken

75 vliegtuigen

+- 4500 man bemanning

101.600 ton waterverplaatsing

Aangedreven door 2 kernreactoren

We vervolgen onze weg naar huis en kunnen terug kijken op een heerlijk lang weekend.

Getagd: / / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van koekjes.