På tur 🚘

Ik lees op facebook dat de Valdresflye weer open is. Dit is een toeristische weg die in de wintermaanden afgesloten is. We besluiten om naar deze weg te rijden. Het begin van deze route is ongeveer 1 1/2 uur rijden van ons vandaan. We nemen een rugzak met broodjes en drinken mee en wat lekkers voor de hondjes.

Het weer is helaas niet opperbest maar het zou in de loop van de dag beter worden. We houden een stop in Fagerness en lopen daar wat rond zodat ook de honden de pootjes even kunnen strekken. We vervolgen onze weg en komen nog langs het hotel van Marco in Heggenes. Marco deed mee met het programma B&B vol liefde de wintereditie. Het weer is nog steeds niet best maar we kunnen een gedeelte van de route afleggen, de rest is weer afgesloten omdat er boven op de berg erg slecht zicht is. Dus we rijden tot zover als we kunnen en draaien daarna om. We maken in stop in Beitostølen, dit is een toeristisch dorp, vooral geliefd bij de skiërs. Het schijnt een prachtig skigebied te zijn. Ook komt daar de zon te voorschijn, het ziet er prachtig uit.

De route is mooi met hoge sneeuwmuren. Ik heb een paar filmpjes proberen te maken. We zijn rond 16.30 uur weer thuis en hebben ruim 200 km gereden. We kunnen weer een ✔️ zetten achter deze Norwegian Scenic route. Afgelopen zomer hebben we ook al verschillende van deze routes gereden, echt een aanrader.

https://www.nasjonaleturistveger.no

Getagd: / / / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van koekjes.