Op huizenjacht 🏠

Omdat we op deze zondag niet echt iets te doen hebben, gaan we kijken naar 2 huizen die we gezien hebben op Finn.no. Het is een heel eindje rijden maar ach…we hebben verder toch niets te doen vandaag.

We rijden zo iets voor 10 uur thuis weg. Het is bewolkt en het kijkt maar grijs. Net alsof het elk moment kan gaan sneeuwen.

We rijden 117 km om bij het eerste huis te komen. Inmiddels sneeuwt het een beetje, ook hier ligt beduidend meer sneeuw als bij ons, maar de wegen zijn goed schoon. We komen bij het eerste huis aan en we zien dat er al meer mensen rond het huis aan het kijken zijn. Oke….dat hadden we niet voorzien. Omdat het huis leeg is dachten we gewoon even wat rond te kijken. Nu blijkt dat het een soort van open dag was. De vader van de eigenaar was daar en had al wat sneeuw weggehaald. Na een praatje gemaakt te hebben mochten we alles bekijken, dus ook binnen. Wat een meevaller!!

Het huis ziet er heel goed uit terwijl het gebouwd is in 1890. Er is een oude enkele garage, een vrij nieuwe dubbele open garage, een stabbur, een oude schuur en het woonhuis. Beneden ziet het er goed uit, de keuken is prima, veel opbergruimte, mooie kamer met houtkachel. Ook is de badkamer beneden, is niet echt modern maar is nog prima. Via een steile trap kom je boven, daar is alles heel laag. 2 hele kleine slaapkamers en nog wat deurtjes waar een kast achter zit.

Conclusie:

Locatie – Prachtig, heel mooi, voorzieningen dichtbij.

Bijgebouwen – Kunnen er mee door.

Woonhuis – beneden helemaal prima, boven is het niks

Heel jammer van de bovenverdieping en er is geen bijgebouw wat te verhuren is.

Eindconclusie – Helaas, we gaan verder zoeken

We moeten vanaf de doorgaande weg nog 7 km rijden naar het huis, de weg is heel slecht, alleen maar sneeuw. Soms is het zelfs moeilijk te zien waar de weg is…..❄😱. Ik wil eigenlijk al afhaken maar ben toch nieuwsgierig naar het huis. We komen 1x een auto tegen en verder helemaal niemand. Uiteindelijk bij het huis aangekomen zijn we allebei genezen voordat we het huis goed gezien hebben. We draaien op de oprit, tenminste we denken dat dit de oprit was, en rijden weer terug. Dit gaat hem niet worden. Vrij wonen is leuk maar dit is wel heel vrij.

Eindconclusie: Met gillende banden (dat lukt alleen niet met sneeuw) weer weggegaan.

De rit naar huis is nog ver, onderweg nog maar even gestopt zodat de honden ook nog even hun pootjes kunnen strekken. Die vonden het geweldig in de sneeuw.

Getagd: / / / / /

2 gedachten over “Op huizenjacht 🏠

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van koekjes.