Wederom naar huizen kijken op oudjaarsdag 🏠 🎇

Bert was weer onverwacht vrij. Lekker, weer een lang weekend. We besluiten om vandaag naar een huis te gaan kijken waar een leuk vakantiehuisje bij zit. We hebben gisteren nog de makelaar een bericht gestuurd of het goed was dat we zouden komen kijken. Niks gehoord dus we rijden er gewoon naar toe en dan zien we wel.
We zijn net 10 minuten onderweg als ik een bericht krijg dat er een bod is gedaan op dat huis. Nou…daar hoeven we dus niet meer naar toe.

Zondag hebben we een afspraak staan om het huis te gaan bekijken waar we 1e kerstdag zijn langs gereden. We vragen of die afspraak verzet kan worden naar vandaag. En dat kan. Wonderbaarlijk kregen we binnen een paar minuten antwoord op dus de route werd gewijzigd.

Daar aangekomen hebben we het hele huis mogen bekijken. Er is een badkamer en keuken die oke zijn. Een mooie huiskamer en 2 slaapkamers op de begane grond. Hier noemen ze dat de 1e etasje. Is ook weer ff wennen want in een groot winkelcentrum staan wij steeds een etage te hoog 🤣.

Boven is het laag en Bert kan alleen in het midden staan. Dit wordt vooral als opslag gebruikt. Ook staan er nog 2 bedden voor als er iemand komt slapen.

Het terras wat aan de huiskamer grenst is echt geweldig. De tuin is 7 hectare en bestaat gedeeltelijk uit een stuk bos. In de tuin staat nog een hondenren, kippenhok en schuurtje. Ook is er nog een grote garage bij.

Het uitzicht is mooi weids en de zon komt er in de winter ook goed bij. Wat ik wel heel belangrijk vindt. Het enige minpunt is dat er geen vakantiehuisje bij staat. Er is wel plaats genoeg om dit eventueel zelf nog te plaatsen.

Het gevoel is goed. We vragen dan ook of er een mogelijkheid is om het huis eerst te huren. Dit omdat we nog niet weten hoe het zit met een hypotheek. Bert zal eerst zijn eerste salaris moeten hebben voordat we met de bank kunnen praten. Ze staat hier niet verkeerd tegenover omdat ze hun nieuwe huis ook eerst kunnen huren. Ze gaat het met haar vriend overleggen en komt hier bij ons op terug.

Er staat ook een huis te koop wat er heel mooi uitziet, zowel van binnen als van buiten. Maar het ligt afgelegen, met heel veel grond. Omdat we relatief in de buurt zijn gaan we er toch even kijken.

Het ligt zo’n 700 meter van de doorgaande weg af. Er ligt veel sneeuw maar er is wel een spoor in de sneeuw. Bert durft het aan om er in de rijden. Na zo’n 500 meter zitten we bijna vast in de sneeuw. Ik vind het doodeng, maar Bert stuurt vakkundig de auto uit de sneeuw weer in het spoor. Toch durven we niet verder te rijden. Het spoor wat er nu ligt is al wat ouder en er ligt weer verse sneeuw op. We zakken zo’n 40 cm diep de sneeuw in. Dus de hele weg weer terug in zijn achteruit. Dit gaat hem dus niet worden. Wat een ellende. Als het hier sneeuwt dan zit je echt met een probleem. Dan zal je zelf een tractor moeten hebben om de weg vrij te maken. Nee, helaas. Hoe mooi het huis ook is.

Om 12 uur gaan we even naar buiten om de rest Godt Nyttår te wensen. We drinken een drankje met Jeremy, Erly, Gabriella, Andreas, Nadège (zo heet ze niet maar we kunnen haar naam niet onthouden. Ze poetst hier de cabines en verzorgd ook het ontbijt. Ze zegt heel vaak, That is a catastrophe. Dat zegt Nadège uit de serie Chateau Meiland ook altijd, dus daarom heet ze voor ons Nadège 🤭) en nog een paar mensen die we niet kennen.

Gezellig, maar na een half uur is het te koud om buiten te blijven staan. We gaan naar binnen, kletsen nog even na en gaan dan ook maar naar bed. Op naar het nieuwe jaar. Hopelijk brengt dat ons ook weer veel goeds.

Getagd: / / / /

Een gedachte over “Wederom naar huizen kijken op oudjaarsdag 🏠 🎇

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van koekjes.